Tech

Disney+ lost opknipprobleem met The Simpsons volgende week op

21 mei 2020 10:56 Aangepast: 21 mei 2020 11:02

Streamingdienst Disney+ lost het opknipprobleem bij oude afleveringen van The Simpsons volgende week op.

Dat belooft The Simpsons-schrijver Al Jean op Twitter.

Disney+ debuteerde eind vorig jaar met alle afleveringen van The Simpsons, maar al snel merkten fans een probleem bij de oude seizoenen op. Die afleveringen waren gemaakt voor oude televisie en waren verknipt en opgerekt om op moderne breedbeeldschermen te passen.

Door de aanpassingen werden in sommige shots dingen buiten beeld gehouden, waardoor in onderstaand voorbeeld zelfs de clou van de grap verloren ging. 

Dat probleem wordt nu opgelost: volgens Jean worden alle oude afleveringen vanaf 28 mei in de originele aspectratio op Disney+ gestreamd. Hierdoor heb je wel zwarte balken aan de linker- en rechterzijde van het scherm. Disney+ beloofde afgelopen november het probleem al te verhelpen, maar had daar een half jaar voor nodig.

Volgens Jean zal de korte The Simpsons-film The Longest Daycare op 29 mei ook op Disney+ worden uitgezonden. Deze verscheen origineel in 2012 en werd genomineerd voor een Oscar.

Disney+ is hier! Ga jij Netflix opzeggen?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright gaat verhuizen

Bright gaat op 26 mei verhuizen. Ga voor onze artikelen, video's en podcasts vanaf dan naar RTLNieuws.nl/tech of download de RTL Nieuws-app: Android / iOS.

Volg Bright ook op YouTube, Facebook en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore