Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Messenger Rooms

Instagram laat je ook met 50 mensen tegelijk videochatten

21 mei 2020 10:32 Aangepast: 21 mei 2020 10:37
Beeld © Getty

Het is vanuit Instagram voortaan mogelijk om videochats met maximaal vijftig man tegelijkertijd op te zetten.

De videobelknop is toegevoegd aan de berichtenbox van de app, waar je normaal privéchats met andere gebruikers kunt beheren. Door op de videoknop te drukken kun je een kamer maken, waar vervolgens andere gebruikers aan deelnemen.

Instagram maakt daarbij gebruik van de Messenger Rooms-functie die eerder in chatapp Messenger werd geïntroduceerd. Je kunt de Rooms aanmaken als je een Facebook-account hebt gekoppeld aan je Instagram-profiel. Heb je dat niet gedaan, dan kun je alleen andermans videokamers bezoeken.

Instagram had al een eigen videobelfunctie, maar die was minder uitgebreid. Gebruikers konden met slechts zes man tegelijkertijd een videogesprek voeren. Door dit uit te breiden naar vijftig, is de app ineens interessant voor grote online bijeenkomsten.

Strijd tegen Zoom

Facebook wil zijn Messenger Rooms zo snel mogelijk in veel apps beschikbaar stellen. Op het moment test het bedrijf dezelfde functie voor WhatsApp, zodat ook in die app grote videovergaderingen georganiseerd kunnen worden. De huidige WhatsApp-videofunctie beperkt zich tot maximaal acht gebruikers.

Met Messenger Room wil Facebook het opnemen tegen populaire video-apps zoals Zoom. Die groeien op het moment gigantisch, omdat thuiswerkers in de coronacrisis zoeken naar manieren om te videobellen.

Stories

We zagen Facebook al vaker een nieuwe functie in rap tempo aan al zijn apps toevoegen. Toen het bedrijf de Stories-optie in Instagram introduceerde, dook deze ook al snel op in de Facebook-app en WhatsApp.

Videobellen? Houd je aan deze 10 regels

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore