Prime Video Store

Amazon gaat strijd aan met Pathé Thuis: losse films streamen

20 mei 2020 22:48 Aangepast: 20 mei 2020 22:48

Amazon verhuurt in Nederland vanaf vandaag ook losse films via Prime Video. De webwinkelreus gaat zo de concurrentie aan met Pathé Thuis en de filmdiensten van Apple en Google.

Recente films als 1917, Jumanji: Next Level en Penoza: The Final Chapter zijn per direct beschikbaar via de Amazon Prime Video Store. De online filmwinkel is een aanvulling op Amazons abonnementsdienst Prime Video, die vergelijkbaar is met Netflix.

Amazon-klanten kunnen de films huren of kopen, en ze vervolgens streamen via het web of met de Prime Video-app op smart-tv's, Android-apparaten, spelcomputers en de Amazon Fire TV Stick

De mogelijkheid om losse films aan te schaffen is volgens Amazon al populair in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan. Deze optie is recent ook geïntroduceerd in Frankrijk, Italië, Spanje, Canada, Australië en Mexico.

De Prime Video Store bevat in Nederland films van onder andere Disney, Warner Bros, Universal, Sony, Paramount, Lionsgate, Dutch FilmWorks, WW Entertainment en Belga Film.

Sommige nieuwe films zijn alleen beschikbaar om te kopen, waarna gebruikers ze onbeperkt kunnen kijken. Huurfilms moeten binnen 30 dagen worden gestart, waarna gebruikers 48 uur hebben om de film af te kijken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Amazon onthult tablet van 90 dollar

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Videodiensten zien flinke groei in Nederland door corona

Bright blok

Meer tech en gadgets? Volg Bright op:

YouTube

Facebook, Twitter of Instagram

Ontvang de Bright Daily

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore