Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geen reaguurders meer

Twitter laat gebruikers instellen wie mag antwoorden op tweets

20 mei 2020 19:55 Aangepast: 20 mei 2020 21:46
Beeld © Unsplash

Twitter test een functie waarmee gebruikers kunnen instellen wie er op hun tweets kunnen antwoorden. Het is ook mogelijk om in te stellen dat niemand onder je tweet kan reageren.

Twitter heeft nieuwe instellingen woensdagavond aangekondigd. Bij een wereldwijde test kan een 'klein percentage' van de gebruikers de nieuwe functies al gebruiken, stelt het bedrijf.

Twitter-gebruikers kunnen bepalen of iedereen openbaar mag reageren op hun tweets, of alleen hun volgers, of alleen personen die ze specifiek hebben genoemd in een tweet. Als niemand is vermeld in een tweet, kan ook niemand reageren. Het is dan voor andere gebruikers nog wel mogelijk om die tweet te retweeten of te liken. 

'Zinvolle gesprekken'

Volgens Twitter zijn de opties bedoeld om 'het makkelijker te maken om zinvolle gesprekken te voeren'. "Je kiest zelf wie er kan deelnemen aan je gesprek." De instellingen kunnen gebruikers ook helpen als ze constant worden lastiggevallen in reacties op hun tweets. Het was sinds vorig jaar al mogelijk om antwoorden op tweets te verbergen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Twitter-personeel mag 'voor altijd' thuiswerken

Bright test goedkope elektrische auto:

Bright is verhuisd

Bright is voortaan te vinden op RTLNieuws.nl/tech. Daar vind je ons tech-nieuws en onze video's, reviews, tips en podcasts.

Volg Bright ook op YouTube, Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore