Bright Podcast 🎤

Spotify kaapt podcasts: vloek of zegen?

22 mei 2020 15:00 Aangepast: 04 juni 2020 17:53
Beeld © Getty Images

Podcastland gaat veranderen: Spotify koopt steeds meer grote podcasts en podcastmakers op en verwacht steeds meer luisteraars. Wat gebeurt er precies? En wat betekenen die veranderingen voor de luisteraar?

Luister deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of RSS.

Spotify maakte deze week bekend dat het een exclusief, meerjarig contract heeft gesloten met de populaire podcaster Joe Rogan. Hij maakt één van 's werelds populairste podcasts, binnenkort moeten zijn fans daarvoor naar Spotify. Een kleine aardverschuiving, en niet de eerste grote podcast-investering van Spotify.

Waarom doet de muziekdienst dat? En waar gaat het heen met steeds populairdere medium van de podcast?

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts  

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Podcast: Grounded with Louis Theroux, waarin documentairemaker Theroux de ongemakkelijke situatie van de coronalockdown bespreekt met gasten die hij belt. Theroux is bekend met het vreemde en ongemakkelijke; hij maakte al bekende series over neonazi's en Scientology.

Video: Cheap Bike versus Super Bike, voor de amateurwielrenner die zich afvraagt: heeft zo'n dure fiets eigenlijk wel zin? Het Global Cycling Network zette een goedkoop fietsje tegenover een peperduur model en zocht het uit.

Boek/app: Makkelijke Moestuin van Jelle Medema, waarmee iedereen met twee linkerhanden een moestuin kan fixen. Er is een boek, een app uiteraard met de Makkelijke Moestuin-coach en je kunt in de webshop de zaadjes en de juiste aardemix en zo kopen.

Serie: The Imagineering Story, een documentaireserie op Disney+. Gaat over de imagineers, de creatieve technici die de Disney-parken vormgeven en attracties bedenken. De serie begint bij de allereerste Disneyland, een visie van Walt Disney, en gaat dan alle belangrijke momenten af.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Bright blok

Meer tech en gadgets? Volg Bright op:

YouTube

Facebook, Twitter of Instagram

Ontvang de Bright Daily

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore