Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Netflix voor games

PlayStation Now ziet aantal abonnees verdubbelen

20 mei 2020 12:00

Het aantal abonnees voor Sony's gamestreamingdienst PlayStation Now is in een jaar verdubbeld: inmiddels hebben 2,2 miljoen mensen een abonnement.

Dat vertelde Sony tijdens een zakelijke bijeenkomst.

In maart 2019 had de dienst nog maar 1 miljoen klanten. Het bedrijf breidde in het afgelopen jaar het aanbod bij het abonnement uit. Inmiddels staan er meer dan 700 games op het platform, waaronder Shadow of the Tomb Raider en Spider-Man.

PlayStation Now is een soort Netflix voor games. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot een bibliotheek aan spellen, die vanuit de cloud naar je apparaat worden gestreamd. Sinds afgelopen oktober kun je de games ook downloaden, zodat je minder afhankelijk bent van een stabiele internetverbinding.

Microsoft nog de koning

De verdubbeling in abonnees is goed nieuws voor Sony, maar de abonnementsdienst scoort nog steeds slechter dan zijn grootste concurrent. Microsofts Xbox Game Pass heeft op het moment namelijk 10 miljoen abonnees. 

Tegelijkertijd wordt het steeds drukker op de gamestreamingmarkt. Google trapte vorig jaar af met zijn streamingplatform Google Stadia, dat inmiddels gratis voor iedereen te gebruiken is. En deze lente stelde Nvidia zijn platform Geforce Now voor iedereen beschikbaar.

PlayStation 5 en Xbox Series X komen eraan: zo gaan ze gamen veranderen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright is verhuisd

Bright is voortaan te vinden op RTLNieuws.nl/tech. Daar vind je ons tech-nieuws en onze video's, reviews, tips en podcasts.

Volg Bright ook op YouTube, Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore