Robots

Deze robothond helpt de schaapherder

20 mei 2020 14:01 Aangepast: 20 mei 2020 14:01

Robotviervoeter Spot wordt op afstand vanuit de VS bestuurd om op een afgelegen boerderij in Nieuw-Zeeland schapen te drijven.

De bekende robotfabrikant Boston Dynamics is flink aan het experimenteren met Spot, een lenige robotviervoeter. Spot is onlangs al ingezet in een Amerikaans ziekenhuis om artsen te helpen om op afstand contact te houden met corona-patiënten. Daarnaast heeft Spot allerlei industriële taken uitgevoerd, zoals het patrouilleren op een boorplatform en het in de gaten houden van bouwplaatsen.

Spot heeft nu een nieuwe baan, als schaapherdershond. Dat heeft Spot te danken aan een samenwerking tussen Boston Dynamics en Rocos, dat met zijn software robots op afstand via de cloud laat bedienen.

Spot heeft op afstand een reeks taken op een afgelegen boerderij in Nieuw-Zeeland uitgevoerd, waaronder het drijven van schapen als herdershond.

1,5 meter

Dankzij de nieuwe technologie is Spot overal ter wereld op afstand te besturen. Dat blijkt in deze tijden van social distancing van pas te komen. Zo werd Spot recent ook ingezet om in de gaten te houden of mensen in een park in Singapore zich wel de voorgeschreven 1,5 meter afstand tot elkaar hielden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Robotviervoeter Spot is nu te koop

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tentoonstelling tijdens coronacrisis te bezoeken via robot

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van