Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Augmented reality

Microsoft HoloLens 2 vanaf dit najaar ook in Nederland te koop

20 mei 2020 12:03

Microsoft gaat zijn HoloLens 2 vanaf dit najaar ook in Nederland verkopen. De augmentedreality-bril was hier alleen via onofficiële omwegen te bemachtigen.

Dat maakte het bedrijf bekend op zijn virtuele conferentie Build.

De HoloLens laat je virtuele objecten bovenop de echte wereld tonen. Op die manier is het mogelijk om bijvoorbeeld een digitale kast in een kamer te zetten of een game in de echte wereld te spelen.

Microsoft richt zich met de HoloLens 2 vooral op de zakenwereld: de bril is bedoeld voor bedrijven om bijvoorbeeld nieuwe ideeën te demonstreren. In de Verenigde Staten gaat hij voor 3.500 over de toonbank.

Deze herfst

Een exacte verkoopdatum voor de HoloLens 2 in Nederland is niet bekendgemaakt, maar volgens Microsoft kunnen we hem deze herfst verwachten. Hij zal tegelijkertijd worden verkocht in Zwitserland, Spanje, Oostenrijk, Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, België, Portugal, Polen, Singapore, Zuid-Korea, Hongkong en Taiwan.

Nederlanders die echt een HoloLens wilden, konden hem eerder al via andere wegen bemachtigen. Zo werd de bril verkocht door webwinkels die hem importeerden uit bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland of de Verenigde Staten. De aanschaf via Microsoft zelf wordt vermoedelijk goedkoper, omdat er geen importkosten bovenop de verkooprijs worden gerekend.

Getest: HoloLens 2 bedien je met je handen en ogen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright is verhuisd

Bright is voortaan te vinden op RTLNieuws.nl/tech. Daar vind je ons tech-nieuws en onze video's, reviews, tips en podcasts.

Volg Bright ook op YouTube, Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore