Augmented reality

Microsoft HoloLens 2 vanaf dit najaar ook in Nederland te koop

20 mei 2020 12:03

Microsoft gaat zijn HoloLens 2 vanaf dit najaar ook in Nederland verkopen. De augmentedreality-bril was hier alleen via onofficiële omwegen te bemachtigen.

Dat maakte het bedrijf bekend op zijn virtuele conferentie Build.

De HoloLens laat je virtuele objecten bovenop de echte wereld tonen. Op die manier is het mogelijk om bijvoorbeeld een digitale kast in een kamer te zetten of een game in de echte wereld te spelen.

Microsoft richt zich met de HoloLens 2 vooral op de zakenwereld: de bril is bedoeld voor bedrijven om bijvoorbeeld nieuwe ideeën te demonstreren. In de Verenigde Staten gaat hij voor 3.500 over de toonbank.

Deze herfst

Een exacte verkoopdatum voor de HoloLens 2 in Nederland is niet bekendgemaakt, maar volgens Microsoft kunnen we hem deze herfst verwachten. Hij zal tegelijkertijd worden verkocht in Zwitserland, Spanje, Oostenrijk, Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, België, Portugal, Polen, Singapore, Zuid-Korea, Hongkong en Taiwan.

Nederlanders die echt een HoloLens wilden, konden hem eerder al via andere wegen bemachtigen. Zo werd de bril verkocht door webwinkels die hem importeerden uit bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland of de Verenigde Staten. De aanschaf via Microsoft zelf wordt vermoedelijk goedkoper, omdat er geen importkosten bovenop de verkooprijs worden gerekend.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van