Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Miljarden impressies

TikTok heeft 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers

20 mei 2020 10:00
Met TikTok kunnen gebruikers muziek- en dansvideo's uploaden.

De sociale video-app TikTok wordt in Nederland door 3,5 miljoen mensen gebruikt.

Dat blijkt uit cijfers van het sociale netwerk die Emerce heeft ingezien. Maandelijks zouden die Nederlanders gezamenlijk 12,3 miljard video's bekijken. Dat is meer dan in België, waar 2,2 miljoen gebruikers zo'n 8,7 miljard impressies maken.

De gemiddelde Nederlandse gebruiker zou zestig minuten per dag op TikTok zitten. In België besteden ze dagelijks gemiddeld twee minuten meer. Daarnaast zou de app voor 65 procent door vrouwen worden gebruikt.

China

TikTok werd in korte tijd razend populair. Gebruikers kunnen korte video's maken, waar anderen weer razendsnel doorheen kunnen vegen. De app wordt gemaakt door het Chinese ByteDance, dat al eens werd bekritiseerd om het censureren van politiek gevoelige beelden.

Onderzoekers dachten vorig jaar dat TikTok door ruim een miljoen Nederlanders werd gebruikt. Het sociale netwerk groeide de afgelopen maanden flink door het coronavirus, waardoor meer mensen thuis iets zochten om te doen. Een trend die niet alleen in Nederland het aantal TikTok-gebruikers stuwt, maar ook in andere landen.

Wat is er zo briljant aan TikTok?

Volg Bright ook op TikTok

Mis geen Bright-video, abonneer op ons YouTubekanaal.

Bright is verhuisd

Bright is voortaan te vinden op RTLNieuws.nl/tech. Daar vind je ons tech-nieuws en onze video's, reviews, tips en podcasts.

Volg Bright ook op YouTube, Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore