Tech

Veel functies van sport-app Strava zijn niet langer gratis

26 mei 2020 12:18 Aangepast: 26 mei 2020 12:30

Sommige functies van de gratis versie van de sport-app Strava, populair onder fietsers en renners, zijn voortaan alleen toegankelijk met een betaald lidmaatschap.

Strava zegt in een persbericht dat het bedrijf met 180 werknemers nog niet winstgevend is. Dat moet het volgens Strava wel worden om op termijn betere diensten te kunnen leveren. Daarom gaat Strava een aantal features die kostbaar zijn om te onderhouden, zoals segmentklassementen, opnemen in een betaald lidmaatschap.

Tegelijkertijd vereenvoudigt Strava de huidige betaalde pakketenm door ze terug te brengen tot één gratis of één betaald lidmaatschap.

De functies die eerst gratis waren, maar nu alleen via het betaalde lidmaatschap beschikbaar zijn, zijn onder andere de zeer populaire segmentklassementen, hoewel de top tien nog wel in de gratis app te zien is.

Analyse van hardloopsessies

Daarnaast is de analyse van je segmenten niet langer gratis en dat geldt onder andere ook voor routeplanning, de analyse van hardloopsessies en het trainingslog op Android en de Strava-website. Ook kan je niet langer trends zien in activiteiten en deze vergelijken.

Gebruikers met een betaald lidmaatschap krijgen nieuwe of verbeterde functies zoals onder andere een forse Routes-update met planning en aanbevelingen in iOS en Android, de analyse van prestaties voor identieke ritten over een periode, een trainingsgeschiedenis in de trainingslog op iOS en trainingsanalyse voor alle soorten activiteiten.

Strava belooft ook de komende tijd nieuwe functies toe te voegen. Je kunt een lidmaatschap de eerste 2 maanden gratis proberen en daarna kost het 5 euro per maand.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore