AirPods Studio

'Apple-koptelefoon gaat binnenkort in massaproductie'

19 mei 2020 19:09 Aangepast: 17 juni 2020 10:49

De eerste koptelefoon die Apple onder zijn eigen merk uitbrengt, zou over enkele weken in massaproductie gaan.

Dat melden ingewijden tegenover The Information. De betrouwbare analist Ming-Chi Kuo wees in april ook al op een productiestart rond het midden van dit jaar. In ieder geval een deel van de koptelefoons zou in Vietnam in elkaar worden gezet. Ze zouden vanaf juni of juli naar Apple worden verscheept.

Apple brengt onder zijn submerk Beats al langer zelf koptelefoons uit, en de AirPods-lijn is uitgegroeid tot de populairste onder alle draadloze oordoppen. De eerste koptelefoon van Apple zou 'AirPods Studio' gaan heten.

Nekdetectie en ruisonderdrukking

De koptelefoon zou net als de AirPods Pro actieve ruisonderdrukking krijgen en een transparantiefunctie waarbij de geluiden rond de gebruiker juist worden doorgelaten.

De AirPods Studio zou ook een instelbare equalizer krijgen, en nekdetectie. Daarbij zou de koptelefoon pauzeren maar wel in stand-by blijven zolang gebruiker de koptelefoon om zijn nek hangt.

Ook een sportversie

Er zijn geruchten over magnetisch verwisselbare onderdelen. Ook zou Apple minstens twee versies van de koptelefoon hebben getest, een versie met leer-achtige materialen en een fitnessversie met lichter, ademend materiaal. De koptelefoon kost naar verwachting 349 dollar.

Mogelijk wordt het apparaat onthuld rond Apples jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC, die dit jaar alleen online plaatsvindt, op 22 juni.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van