Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Games

Politie verlengt jeugdcampagne tegen cybercrime

19 mei 2020 15:44 Aangepast: 19 mei 2020 15:49
Beeld © Getty

De campagne 'Gamechangers', die jongeren alternatieven biedt voor cybercriminaliteit, is aangeslagen. Het onlineplatform met opdrachten en games blijft daarom tot 1 juni actief.

De politie zegt dat het is gelukt om digitaal in contact te komen met jongeren tussen de 12 en 18 jaar. "We weten deze jongeren naar ons onlineplatform te halen. Via de opdrachten worden jongeren uitgedaagd en leren ze hoe ze cybercriminaliteit kunnen herkennen en hoe zij zich kunnen bekwamen in het ethisch hacken binnen een beveiligde omgeving", aldus Floor Jansen, adviseur van het politieteam 'High Tech Crime'.

Coronacrisis

Door de coronacrisis zitten veel jongeren noodgedwongen thuis en daardoor zijn ze meer online. Daardoor bestaat het gevaar dat ze iets strafbaars gaan doen, want verveling ligt op de loer, zegt de politie.

De politie wil jongeren weerbaar maken, om te voorkomen dat ze digitale daders worden. "Ze zijn online namelijk vaak maar een klik verwijderd van cybercriminaliteit, zoals hacken, phishing en DDoS-aanvallen", aldus Jansen. "Als je verkeerde dingen doet, begeef je je mogelijk op het criminele pad. Met deze campagne willen we jongeren helpen van dat pad weg te blijven."

Onderzoek wijst uit dat een op de zes jongeren tussen de 12 en 17 jaar oud weleens een cyberdelict heeft gepleegd, bewust of onbewust.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Politie-site met games moet jongeren weghouden van cybercrime

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Online aangifte doen cybercrime voor het eerst mogelijk

Bright is verhuisd

Bright is voortaan te vinden op RTLNieuws.nl/tech. Daar vind je ons tech-nieuws en onze video's, reviews, tips en podcasts.

Volg Bright ook op YouTube, Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore