Handentracking

VR-bril Oculus Quest volgt vanaf 28 mei je handen en vingers

18 mei 2020 21:48 Aangepast: 18 mei 2020 21:56
Beeld © Bright

Virtualrealitybril Oculus Quest ondersteunt vanaf 28 mei handentracking. Daarmee worden handbewegingen gevolgd zonder dat je een speciale gamecontroller nodig hebt.

Oculus test de nieuwe functie al een tijdje, maar vanaf 28 mei wordt hij voor iedereen beschikbaar gesteld. Het moet de VR-headset nog iets makkelijker in gebruik maken.

Op het moment kun je wel je handen in VR gebruiken, maar dan moet je de bijgeleverde controllers vasthouden tijdens het spelen. De nieuwe trackingfunctie zorgt er ook voor dat iedere individuele vinger wordt gevolgd met behulp van de ingebouwde camera's.

De Quest is de zelfstandige virtualrealitybril van Facebook-dochter Oculus. De bril vereist geen losse pc om hem te kunnen gebruiken.

Toverdranken en huisdieren

Op 28 mei worden er ook meteen apps en games uitgebracht die de handentracking benutten, waaronder het spelletje Elixer. Hierin moet je met je eigen handen een toverdrank mengen en roeren. In The Curious Tale of the Stolen Pets help je je opa om zijn verloren huisdieren terug te vinden.

Oculus brengt op 28 mei zelf ook een tweetal VR-ervaringen met handenondersteuning uit: de interactieve films Gloomy Eyes en The Line.

100 miljoen dollar omgezet

Volgens Facebook hebben Oculus Quest-bezitters gezamenlijk meer dan 100 miljoen dollar uitgegeven aan apps en games voor de bril. Twintig titels voor de headset hebben meer dan een miljoen dollar omgezet.  

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore