Altijd zon

Samsung investeert in kunstramen die zonlicht nabootsen

18 mei 2020 16:01 Aangepast: 18 mei 2020 23:29

De Samsung-spinoff SunnyFive maakt kunstramen die natuurlijk binnenvallend zonlicht nabootsen. De ramen moeten alle voordelen van natuurlijk zonlicht bieden, maar dan zonder een uitzicht.

Behalve het gebrek aan een uitzicht zie je nauwelijks het verschil tussen het binnenvallende zonlicht van een echt raam en dat van het SunnyFive nepraam

Je kunt er zelfs voor kiezen om de opkomende of ondergaande zon na te bootsen, zodat het kunstmatige zonlicht ook onder de juiste hoek je kamer binnen valt. Sowieso verandert de hoek van het licht gedurende de dag. 

Ook kan je met de bijbehorende app verschillende zonlichtscenario's kiezen, waaronder de schemering of juist het ochtendgloren. Ook de kleurtemperatuur en de helderheid zijn naar wens aan te passen.

Volgens Samsung moet zo'n kunstraam mensen in donkere ruimtes, verstoken van natuurlijk licht, helpen om kunstmatig vitamine D in de huid aan te maken.  

SunnyFive is voortgekomen uit Samsungs incubator C-Labs. Samsung heeft verder nog geen informatie over de prijs en andere specificaties van de kunstramen vrijgegeven.

Naast SunnyFive pompt Samsung ook geld in enkele andere startups van C-Labs. Zo ondersteunt Samsung de Hyler-markeerstift die gemarkeerde teksten meteen digitaliseert en de RootSensor, een nieuw soort UV-sensor die in wearables, slimme auto's en gebouwen geïntegreerd kan worden.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Getest: de slimme lampen van de Action

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zo bouw je een slimme spiegel

Bright blok

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Abonneer op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Meld je aan voor de Bright Daily.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore