Facebook, Google en Twitter

Trump hint op actie tegen techreuzen: 'Ze zijn radicaal links'

16 mei 2020 19:19 Aangepast: 16 mei 2020 19:29
Donald Trump.

President Donald Trump zegt dat zijn regering maatregelen gaat nemen tegen grote mediaplatforms. "Radicaal Links heeft het voor het zeggen bij Facebook, Instagram, Twitter en Google", beweert Trump.

"De regering is bezig iets te doen aan deze illegale situatie. Blijf kijken en stuur namen en voorbeelden", aldus de Amerikaanse president op Twitter.

Hij retweet daarbij een video met een toespraak van de conservatieve blogger en politiek commentator Michelle Malkin. Zij betoogt daarin dat veel van haar vrienden en bekenden "vanwege hun denkbeelden" van de socialemediaplatforms zijn gegooid. Deze mensen zouden ook niet meer kunnen internetbankieren en online winkelen.

Richtlijnen

Sociale media behouden zich het recht voor accounts te blokkeren als er dingen worden gepost die niet voldoen aan de richtlijnen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over haatzaaien, terrorisme, geweld of seks.

Malkin riep Trump op om actie te ondernemen en het niet bij woorden te laten. Ze reageerde op een eerdere tweet van Trump, waarin hij zijn Twittervolgers prijst als "toetsenbordstrijders" die zijn belangen beter dienen dan professionele reclamemensen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Justitie VS wil Google aanklagen voor beperken concurrentie'

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore