Verplicht selfie maken

Uber checkt vanaf maandag of chauffeurs mondkapjes dragen

15 mei 2020 21:55 Aangepast: 15 mei 2020 21:56
Beeld © Getty

Taxi-app Uber gaat chauffeurs en passagiers verplichten om mondkapjes te dragen. Vanaf 18 mei gaat de app controleren of dat ook gebeurt.

Zowel passagiers als chauffeurs moeten in de app aangeven dat ze voorzorgsmaatregelen nemen voor een rit. Chauffeurs moeten een selfie maken met een mondkapje op. Door die te scannen, kan de app checken dat ze er een dragen. Passagiers hoeven geen selfie te maken.

De aanpassingen in de Uber-app gaan maandag in. De app verandert voor zowel passagiers als chauffeurs. Als een van hen geen masker draagt, kan de ander deze 'overtreding' melden. Bestuurders kunnen een rit ook annuleren als een passagier geen masker draagt. Het aantal passagiers van een gedeelde UberX-rit wordt verlaagd van vier naar drie.

Uber zegt de controle op de maskers zeker tot het eind van juni te doen. Daarna wordt gekeken of er verdere aanpassingen nodig zijn.  

Miljoenen maskers

Uber geeft ook 50 miljoen dollar uit aan onder meer maskers, desinfecterende sprays en doekjes, handgels en handschoenen. "We hebben meer dan 23 miljoen maskers gekocht voor onze chauffeurs en bezorgers over de hele wereld. Veel van deze maskers zijn direct naar de thuisadressen van chauffeurs gestuurd."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook

Top 10: mooie mondkapjes waar je wél mee over straat wil

Miniatuurvoorbeeld
lees ook

Alternatief voor mondkapjes: zonnebril met gezichtsschild

Volg Bright ook op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore