Nederland nog niet

Netflix herstelt beeldkwaliteit in Europa na verlaging om corona

15 mei 2020 15:30 Aangepast: 15 mei 2020 19:58
Beeld © Getty

Netflix is in Europa begonnen met het herstellen van de beeldkwaliteit naar het oude niveau van voor de verlaging in het kader van de coronacrisis.

Dat meldt FlatpanelsHD op basis van Netflix-gebruikers uit onder Duitsland, Denemarken, Noorwegen en andere Europese landen.

Netflix verlaagde eind maart de beeldkwaliteit van zijn streams, om de druk op het internet te verlagen. De Europese Commissie had daar om gevraagd, om te zorgen dat de internetcapaciteit door het thuiswerken niet in het gedrang zou komen.

De maximale snelheid waarop Netflix bij gebruikers met het duurste abonnement binnenkwam voor de verlaging, was 15 Mbps. Die kwaliteit werd ongeveer gehalveerd tot rond de 7,5 Mbps. Ook Forbes meldt zo'n herstel van de snelheid onder in ieder geval Duitse Netflix-gebruikers. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Videodiensten zien flinke groei in Nederland door corona

Nog niet in Nederland

Bij steekproeven onder Bright-redacteuren bleef de snelheid bij het kijken van 4K-materiaal in Nederland nog hangen rond 7,5 Mbps, de verlaagde snelheid. Bright heeft Netflix eerder deze week om een reactie gevraagd, maar het bedrijf heeft nog geen duidelijkheid over de situatie in Nederland gegeven.

Netflix zei tegen FlatpanelsHD dat het met grote providers samenwerkt om de kwaliteit weer te verhogen. Mogelijk wordt het herstel naar de reguliere videokwaliteit stapsgewijs ook in Nederland uitgerold.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zo kijk je op afstand samen naar Netflix

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van