Flitsmeister Pickup

Flitsmeister start pakketdienst: iedereen mag bezorgen

15 mei 2020 13:05
Het is soms onduidelijk wat de herkomst van je pakketje is. Beeld © ANP

Flitsmeister heeft een nieuwe functie om het tekort aan pakketbezorgers op te vangen. Met Flitsmeister Pickup kan iedereen pakketjes gaan rondbrengen.

Flitsmeister begon als melder voor flitspalen, snelheidscontroles, files en ongelukken. Gebruikers geven elkaar de locaties door, een groep die inmiddels gegroeid is tot 1,7 miljoen mensen. Flitsmeister wil die groep nu aanboren om pakketjes te laten bezorgen, van de winkel naar de klant, met Flitsmeister Pickup. Door de coronacrisis is het aantal pakketbezorgingen gestegen, waardoor bij sommige diensten vertraging ontstaat.

Gebruikers van Flitsmeister kunnen zich aanmelden als bezorger, geïnteresseerde winkeliers geven op hun beurt aan dat zij een pakket hebben. Bezorgers in de buurt krijgen dan een melding en kunnen ervoor kiezen om het pakket op te halen. Tijdens de rit naar de klant wordt de route van de bezorger met de winkelier gedeeld.

Beloning: 5 tot 10 euro

Als het pakket is bezorgd, stuurt de bezorger een betaalverzoek naar Flitsmeister. Voor afstanden tot 10 kilometer verdienen bezorgers 5 euro, tussen de 10 en 20 kilometer is dat 7,50 euro en voor tussen de 20 en 30 kilometer wordt 10 euro betaald.

Bezorgers krijgen nu pas betaald van winkeliers als de klant heeft laten weten dat zijn bestelling is bezorgd. In de toekomst wil Flitsmeister dit automatisch laten verlopen. Pakketten zullen op termijn ook verzekerd worden; nu is dat nog niet het geval.

Tienduizend geïnteresseerden

Binnen 24 uur hebben zich al tienduizend gebruikers aangemeld als potentiële bezorger en 250 winkels hebben interesse in Flitsmeister Pickup, zegt Flitsmeister-ceo Jorn de Vries tegen het AD.

Het bedrijf verdient nu nog niks aan de bezorgdienst, volgens De Vries om de dienst zo snel mogelijk te kunnen lanceren.

Taxidienst

Het is mogelijk dat er op termijn ook meer dan pakketten alleen bezorgd zullen worden. "Nu zijn het pakketjes, maar misschien kunnen we mensen ook laten carpoolen of een taxidienst laten rijden. We kijken ernaar", aldus De Vries.

Normale mensen inzetten als taxichauffeur kan niet zomaar in Nederland; Uber probeerde dat met UberPOP, maar stopte daar jaren geleden na een dwangsom mee.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Flitsmeister en Waze voortaan verboden in Duitsland

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van