Ga naar de inhoud
Videobellen

Videobelfunctie Facebook met tot 50 mensen nu beschikbaar

Beeld © Facebook

Facebooks nieuwe videobelfunctie Messenger Rooms is nu voor iedereen beschikbaar. Gebruikers kunnen met maximaal 50 deelnemers tegelijk videobellen.

Facebook kondigde Messenger Rooms onlangs al aan voor de VS, nu wordt de functie wereldwijd uitgerold, meldt het bedrijf.

De videochats met grote groepen hebben geen tijdlimiet. Rooms werken in de Messenger-app voor iOS en Android, en voor Mac en Windows. In de VS zijn de videochats ook te starten vanuit de Facebook-app, hier is dat nog niet het geval.

Ook zonder account meedoen

Rooms biedt net als sommige andere videobeldiensten de mogelijkheid om zonder account aan een gesprek deel te nemen. Iedereen met de juiste link kan deelnemen aan het gesprek. Een opvallende stap voor Facebook, dat normaal gesproken de meeste van zijn functies voor ingelogde gebruikers houdt. De beheerder van de Room kan ongenode gasten verwijderen.

WhatsApp en Instagram

De Rooms-functie moet uiteindelijk ook toegevoegd worden aan Instagram en WhatsApp, wanneer precies is niet bekend. De videogesprekken zijn niet end-to-end-versleuteld, op termijn wil Facebook dat wel inbouwen.

Door het coronavirus is de populariteit van videobellen flink gestegen. Onder meer het gebruik van Zoom en Microsoft Teams nam snel toe. Veel apps en diensten kregen recent extra functies rond videobellen.

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter