Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Dutch design

In plaats van de Meubelbeurs in Milaan

14 mei 2020 17:59

Veel Dutch Design blijft achter de schermen staan nu de jaarlijkse Meubelbeurs in Milaan werd afgelast. Maar deze twee initiatieven laten toch wat zien.

Het zijn magere tijden voor de designliefhebber. Doordat het niet doorgaan van de meubelbeurs in Milaan - de plek waar Nederlandse ontwerpers hun nieuwste werk aan de wereld presenteren - ontbreekt het aan een internationaal podium en blijven de projecten en producten achter de schermen staan. Maar er is iets om online te bekijken en iets om naar uit te kijken.

DesignDigger zet het werk dat in Milaan gepresenteerd had moeten worden in de digitale spotlight. Designjournalist en initiatiefnemer Jeroen Junte: “Veel ontwerpers zullen er voor kiezen om volgend jaar iets nieuws te presenteren, zo zitten ontwerpers nu eenmaal in elkaar. Daarbij, de wereld is verandert en design verandert mee.” Dat betekent dat die originele en innovatieve projecten nooit te zien zullen zijn, tenzij we ze nu online een podium geven, zoals DesignDigger doet. 

Glue Amsterdam, connected by design, is een designtour door Amsterdam die design en ontwerpers viert. “Ons event komt precies op het juiste moment en leent zich goed om afstand te bewaren, “ zegt David Heldt (ook van Connecting the Dots dat de Nederlandse werken in Milaan op een kaart zet). Glue is geen evenement waar mensen samenkomen. Je verkent op eigen houtje de stipjes op de kaart. De driedaagse tour vindt plaats van 18 tot 20 september. 

Het echte wachten (en hopen) is op de DutchDesignWeek. Die vindt in principe plaats van 17 tot 25 oktober, in Eindhoven. Of er dan evenementen met meer dan 100 mensen mogelijk zijn, is de vraag.

Coronavirus ijsje
Miniatuurvoorbeeld
Zij stalen vorig jaar de show

Top 5: designtalenten van de meubelbeurs in Milaan

Miniatuurvoorbeeld
Dutch design award

Het beste design van Nederland: deel 3

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore