Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Overzicht

Google Chrome maakt ordenen tabs makkelijker

14 mei 2020 11:35
Beeld © Google

Webbrowser Google Chrome krijgt de mogelijkheid om tabs te ordenen met namen en kleurlabels, voor meer overzicht.

"Er zijn twee typen mensen in de wereld: tab-minimalisten die maar een paar tabs tegelijk open hebben, en tab-verzamelars die er flink meer hebben", aldus Google. Om het ordenen van al die tabs overzichtelijker te maken, krijgt Chrome een nieuwe functie die wordt getest in de Chrome Beta en vanaf volgende week beschikbaar is voor alle reguliere Chrome-gebruikers op Windows, Mac, Chrome OS en Linux.

Met een rechtermuisklik op een tab kan die worden toegevoegd aan een nieuwe of bestaande groep. Die groep kan een kleur krijgen, zodat de tabs makkelijker vindbaar zijn. De kleur is als streep onder alle betreffende tabs te zien.

Groepen

Gegroepeerde tabs staan altijd naast elkaar op de tabbalk. Door een tab van de ene naar de andere groep te verslepen, wordt die automatisch van groep verwisseld. Google noemt verschillende gebruiksvoorbeelden, zoals het ordenen van tabs per onderwerp of op hoe dringend ze zijn. Daarbij kunnen tekstlabels gebruikt worden, maar ook emoji kunnen dienen als titel voor een groep tabs.

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore