Ga naar de inhoud
Coronavirus

Twitter-personeel mag 'voor altijd' thuiswerken

Beeld © Getty

Werknemers bij sociaal netwerk Twitter mogen voor altijd blijven thuiswerken.

Dat belooft CEO Jack Dorsey in een e-mail aan personeel, die The Guardian heeft ingezien. Een woordvoerder bevestigt de plannen.

Twitter-personeel wordt al sinds 2 maart aangemoedigd om thuis te gaan werken, waarna dit vanaf 11 maart verplicht werd. Op die manier wil het bedrijf verspreiding van het coronavirus voorkomen.

Daar is Twitter niet de enige in: wereldwijd zijn veel mensen door het coronavirus tijdelijk thuis. Bij technologiebedrijven kan veel vanuit huis worden gedaan, omdat hun werk vooral op het internet plaatsvindt.

Kantoren nog niet open

Het sociale netwerk heeft nog geen plannen om de kantoren op korte termijn weer te openen. En als dit weer gebeurt, wordt werken op locatie optioneel. Daarmee transformeert Twitter in een bedrijf dat geen kantoormomenten verplicht - en ook beter voorbereid is op vergelijkbare crises.

Techbedrijven zijn overwegend voorzichtig rond de coronacrisis. Personeel van Google en Facebook zit ook thuis en zal waarschijnlijk de rest van het jaar daar ook blijven.

Apple

Apple zou inmiddels voorzichtig beginnen met het opstarten van zijn kantoren, waar eerst medewerkers naartoe gaan die thuis niet hun werk kunnen doen.

'Apple
Lees ook
'Apple stuurt werknemers weer naar kantoor'

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter