Poco F2 Pro

Xiaomi onthult nieuwe goedkope Pocophone

12 mei 2020 16:32

Het Chinese Xiaomi heeft een volwaardige opvolger van zijn eerdere Pocophone aangekondigd. De nieuwe Poco F2 Pro heeft krachtige hardware voor een relatief lage prijs.

Eigenlijk presenteerde de telefoonmaker in februari dit jaar ook al een Pocophone-opvolger, maar dit toestel verscheen alleen in India. De nieuwe Poco F2 moet echter wereldwijd verschijnen, waardoor we hem ook in Nederland kunnen kopen.

De smartphone heeft een Snapdragon 865-processor en een scherm van 6,67 inch groot. Dit OLED-display heeft een resolutie van 2220 bij 1080 pixels. De vingerafdrukscanner zit in dit scherm verwerkt.

Achterop zitten vier camera's, waarvan de hoofdlens een sensor van 64 megapixel gebruikt. Deze moet video's van 8K kunnen filmen. Daarnaast zitten de 13 megapixel ultra-wide, de 5 megapixel telefotolens en een dieptesensor van 2 megapixel.

499 euro

Het toestel wordt in Europa verkocht vanaf 499 euro. Voor dat bedrag krijg je een model met 6GB werkgeheugen en 128GB opslag. Wie 599 euro betaalt heeft 8GB RAM en 256GB opslagruimte.

Daarmee is de Xiaomi-telefoon goedkoper dan de vlaggenschepen die telefoonmakers de afgelopen maanden aankondigden. OnePlus, dat doorgaans relatief goedkope toestellen maakte, besloot dit jaar ook in te zetten op een premiumtoestel.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van