Maandje later

'Google stelt smartphone Pixel 4a uit naar juni'

12 mei 2020 11:06

Googles nieuwe budgettelefoon zou niet meer in mei dit jaar in de winkels liggen, maar zou worden uitgesteld naar begin juni.

Dat meldt het Duitse Caschys Blog, dat interne documenten van telecomprovider Vodafone heeft ingezien. Hierin staat dat de telefoon pas vanaf 5 juni verkocht zal worden.

Het zou betekenen dat de telefoon vermoedelijk wordt onthuld tijdens de Android 11 Beta Launch Show, die op 3 juni plaatsvindt. Google heeft vooralsnog niet op de geruchten gereageerd. 

Eerder werd juist gedacht dat de Pixel 4a rond mei dit jaar gepresenteerd zou worden. Dat moest dan gebeuren tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google IO, die in die maand moest plaatsvinden. Afgelopen maart werd de stekker echter uit het evenement getrokken wegens het coronavirus.

Budgettelefoon

De Pixel 4a moet Googles goedkopere alternatief voor de Pixel-telefoon worden. Volgens geruchten is de telefoon nagenoeg randloos en zit onderop nog steeds een koptelefoonpoort. De prijs komt rond de 399 dollar te liggen.

Het is overigens nog de vraag of de Pixel 4a in Nederland zal worden verkocht. Eerdere Pixel-telefoons lagen hier officieel niet in de winkels, maar vaak werden wel importexemplaren online aangeboden. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Maak kans op deze unieke elektrische brommer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van