360 graden en VR

Keukenhof virtueel door 22 miljoen mensen bezocht

11 mei 2020 16:57 Aangepast: 11 mei 2020 17:10

Zo'n 22 miljoen mensen hebben in de afgelopen acht weken Keukenhof Virtueel Open bezocht. Omdat Keukenhof dit jaar vanwege het coronavirus niet open kon voor publiek, begon het bloemenpark in Lisse een online campagne.

In 23 video's op de socialmediakanalen waren iedere week nieuwe beelden van de bloei in het park te zien en tuinmannen die uitleg gaven. "De onlinecampagne van Keukenhof was succesvol", zegt directeur Bart Siemerink. "De berichten van Keukenhof werden positief ontvangen: het park ontving veel (handgeschreven) brieven, bedankjes en steunbetuigingen via mail en social media. Dit deed ons goed in deze moeilijke tijd."

360 graden

Ruim 600.000 mensen bekeken een 360 gradenvideo en een virtualrealitytour door het park. Een livestream op Facebook, waarin Siemerink kijkers meenam tijdens een 30 minuten durende rondleiding door Keukenhof, is bekeken door ruim 500.000 mensen.

Ook keken twee keer een miljoen mensen naar de 45 minuten durende documentaires met lentebeelden in het park, uitgezonden door Omroep Max. Ook een aantal buitenlandse zenders zonden de beelden van de Hollandse bloemen uit. Keukenhof is in 2021 geopend van 20 maart tot en met 9 mei.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Maak kans op deze unieke elektrische brommer

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore