5G

Sommige T-Mobile-klanten krijgen 5G zonder bijbetalen

11 mei 2020 10:34 Aangepast: 11 mei 2020 11:49
Beeld © ANP

Klanten van T-Mobile met een Go Unlimited-abonnement krijgen op termijn zonder bijbetalen toegang tot het 5G-netwerk van de provider.

De Nederlandse providers willen elkaar op 5G-vlak steeds aftroeven. Vodafone zette eind april zijn 5G-netwerk aan. En in februari kwam T-Mobile al met een abonnement dat toegang garandeert tot het 5G-netwerk van de provider, zodra dat beschikbaar komt.

Die klanten betalen een toelage van 2,50 euro per maand bovenop hun normale abonnement. Nu zegt T-Mobile tegenover Tweakers dat ook bestaande Go Unlimited-abonnees zonder bijbetaling toegang zullen krijgen tot het 5G-netwerk. "Klanten zullen toegang hebben tot 5G zodra het 5G-netwerk actief wordt, ze een 5G-toestel hebben en zich bevinden in een 5G-dekkingsgebied", aldus woordvoerder Sherida van IJsselmuide tegen Tweakers. De maatregel geldt zowel voor bestaande Go Unlimited-abonnees, als voor mensen die het abonnement nu pas afsluiten.

Plus-abonnement blijft

Op zijn abonnementspagina biedt T-Mobile het bestaande Go Unlimited Abonnement nu aan voor 35 euro per maand, dezelfde prijs die al een aantal jaar geldt. Het abonnement is voor die prijs nu wel '5G-ready'.

Het Go Unlimited Plus-abonnement van 37,50 euro per maand is er ook nog steeds, en biedt nu voor de meerprijs onbeperkt bellen in de EU en het pakket Extra Veilig Online.

Veiling 5G-frequenties

T-Mobile verwacht zijn 5G-netwerk spoedig online te hebben. Dat zal gebeuren na de eerste veiling voor 5G-frequenties eind juni. T-Mobile wacht op die nieuwe frequenties. 

Concurrent Vodafone biedt nu al 5G aan omdat het de bandbreedte deelt met zijn 4G-netwerk.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

5G is er nu echt: acht vragen over de opvolger van 4G

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van