Coronacrisis

Google-zusterbedrijf stuurt zelfrijdende auto's weer de weg op

10 mei 2020 19:18 Aangepast: 10 mei 2020 19:22

Google-zusterbedrijf Waymo gaat zijn zelfrijdende auto's weer de weg op sturen. Het zelfrijdproject werd tijdelijk gepauzeerd wegens het coronavirus.

De eerste wagens gaan op 11 mei de weg weer op in het Amerikaanse Phoenix. Later zullen de projecten in Detroit, Los Angeles en San Francisco ook worden voortgezet. Dat schrijft het bedrijf op zijn blog.

Dat is twee maanden nadat het project tijdelijk werd gestaakt. Hoewel de auto's zijn ontworpen om zonder chauffeur te rijden, kwamen testers alsnog in aanraking met de machines. Bedrijven zoals Uber gebruikten zelfrijdende auto's als experimentele taxi's en haalde ze daarom van de weg.

Werkplek aangepast

Sinds de projectstop heeft Waymo zijn faciliteiten aangepast, waardoor personeel makkelijker bij elkaar uit de buurt kan blijven. Medewerkers worden gescreend voordat ze naar binnen mogen en krijgen ook trainingen om de gezondheid te bevorderen.

Een nieuw schoonmaakbeleid moet ervoor zorgen dat zowel het kantoor als de autonome wagens goed worden gereinigd. De auto's worden meerdere dagen per dag onder handen gedesinfecteerd.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van