Zoekgigant zoek

'Eric Schmidt sinds februari helemaal weg bij Google'

10 mei 2020 18:58 Aangepast: 10 mei 2020 19:03
Beeld © ANP

Voormalig Google-CEO Eric Schmidt zou in februari zijn laatste officiële functie bij het bedrijf hebben verlaten.

Schmidt was nog actief als adviseur voor Google-moederbedrijf Alphabet, maar volgens een bron van CNET is dit sinds februari niet meer het geval. Het was de laatste connectie die de oud-topman nog met het bedrijf had, waar hij kennelijk het ceremoniële salaris van 1 dollar per jaar voor ontving.

Schmidt werd in 2001 CEO van Google, waarna hij in 2011 de positie verliet. Hij zat nog enige tijd in de raad van bestuur van Alphabet, maar besloot ook daar ook mee te stoppen. Hij was verantwoordelijk voor Googles groei tot een wereldwijde techgigant.

Kritiek bij defensie

De topman zat ook lange tijd in de raad van bestuur van Apple, dat een grote concurrent werd toen de iPhone en Android werden geïntroduceerd. Hij ging in 2009 weer weg uit de raad.

Het is niet bekend waarom Schmidt zijn laatste Google-rol heeft verlaten, maar de topman zit in het bestuur van meerdere defensieprojecten in de Verenigde Staten. Critici vreesden eerder dat hij vanuit die rollen grote defensieprojecten voor Google zou inwinnen, waardoor concurrenten geen kans maken.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van