Mysterieuze scheuren

Microsoft gaat gescheurde laptopschermen gratis repareren

10 mei 2020 16:54 Aangepast: 10 mei 2020 19:24

Microsoft gaat schermen van de Surface 3 met scheurtjes kosteloos repareren.

Dat meldt de techreus op zijn website. De gescheurde laptopschermen zijn het slachtoffer van een productiefout waardoor de breuk ineens kan verschijnen. Zodra de laptop in aanraking komt met een "hard, extern deeltje" wordt het scherm op een stuk gespleten.

"Wie denkt dat zijn of haar Surface Laptop 3 hierdoor getroffen is, wordt geadviseerd om contact op te nemen met de Microsoft-klantenservice", schrijft het bedrijf in de verklaring. "Dan wordt een gratis reparatieproces in gang gezet binnen de garantie van je product." 

Normaal gesproken worden bekraste laptopschermen niet zomaar binnen de garantieperiode gerepareerd, omdat de kans aanzienlijk is dat klanten dit zelf hebben veroorzaakt. In dit geval blijkt dat anders te zitten.

Geld terug

Alle getroffen laptops komen vermoedelijk ook nog in aanmerking voor de garantievoorwaarden: de Surface Laptop 3 is nog maar sinds eind 2019 op de markt.

Sommige klanten hebben hun gescheurde Surface-schermen al laten repareren, soms zelfs tegen betaling. Het bedrijf adviseert deze klanten om contact op te nemen voor een mogelijke terugbetaling.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van