Review

Getest: met deze gadget pomp je alles op

08 mei 2020 23:33 Aangepast: 11 mei 2020 16:56
Beeld © Bright

De Mi Portable Air Pump lijkt op een uit de kluiten gewassen oude iPod, maar het is een draadloze luchtcompressor. Daarmee pomp je altijd en overal je banden of ballen op. Hoe goed is deze gadget?

De beste gadgets hoeven niet heel ingewikkeld te zijn. Dat bewijst de compacte, elektrische luchtpomp van Xiaomi. Deze draadloze compressor heeft een 2000 mAh-batterij waardoor je overal een band kunt oppompen. En hij werkt ook nog eens zo'n beetje met alle banden, of ballen, die je maar kunt bedenken.

Wat zijn de plus- en minpunten? Kijk onze videoreview.

Hij wordt trouwens geleverd met een Presta (Frans ventiel) verloopnippel en een naald voor het oppompen van banden. In Nederland is het Dunlop ook wel Hollands ventiel genoemd het meest voorkomend. Met de meegeleverde Presta verloopnippel kan je banden met een Hollands ventiel oppompen maar het is niet optimaal en de verloopnippel wil dan al snel lucht lekken. Het is handiger om voor een paar euro een Schrader naar Dunlop, oftewel een autoventiel naar Hollands ventiel verloopnippel aan te schaffen. 

Via de onlangs opgerichte officiële Xiaomi Benelux-webshop kost de pomp 69,99 euro. Bij andere dealers is hij te vinden voor rond 45 euro, maar het is dan minder zeker of de Europese garantieregels gelden.

 

Geen gadgetvideo missen? Abonneer je op het Bright YouTubekanaal.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Maak kans op deze unieke elektrische brommer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore