Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Design

Alternatief voor mondkapjes: zonnebril met gezichtsschild

09 mei 2020 14:37 Aangepast: 09 mei 2020 14:39

Het Face Shield is een soort spatkap die je opzet als een zonnebril. Het transparante scherm laat wel je hele gezicht zien, waar een mondkapje een stuk afschermt. Een Amerikaanse designer stelt het zonnebrilschild voor als alternatief voor mondkapjes.

Het wordt steeds duidelijker dat het coronavirus een langdurig effect zal hebben op onze dagelijkse activiteiten. Totdat er wereldwijd een vaccin is uitgerold, zullen we allemaal vormen van sociale afstand en mondkapjes moeten integreren in onze dagelijkse routines.

Onderzoeken hebben aangetoond dat gelaatsschermen veel effectiever zijn dan mondmaskers, maar in hun huidige vorm zijn ze ongemakkelijk en onhandig. De New Yorkse ontwerper Joe Doucet stelde zich de vraag: hoe stimuleren we de massale adoptie van gezichtsschermen?

De ontwerper stelt een gezichtsscherm voor dat mensen graag zouden willen dragen in plaats van alleen maar te accepteren. Zijn Face Shield is een zonnebril met daaraan een transparant schild. Dat masker zet je door de brillenpoten op een veel praktischere en vertrouwdere manier op, net als een zonnebril.

Daarmee is Doucets Face Shield een alternatief voor de mondkapjes in de aanpassing aan het "nieuwe normaal". Een pluspunt: het doorzichtige schild laat niks minder van je gezicht zien, waar een mondkapje wel je gelaat deels afschermt.

Miniatuurvoorbeeld
Mondkapjes als de nieuwe sneakers

Top 10: mooie mondkapjes waar je wél mee over straat wil

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore