Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
modieuze regenponcho

Een Herman Brood om aan te trekken als het regent

11 mei 2020 00:05 Aangepast: 11 mei 2020 09:06

Topstuk van Rainkiss is de regenponcho met een kunstwerk van Herman Brood erop. De poncho is net zo groots als de meester zelf.

Rainkiss is een Amsterdams bedrijf dat zich specialiseert in regenponcho's van modeontwerpers. Naast de eigen collectie zijn er verrassende collabs met onder andere Herman Brood en Van Gogh. 

Topstuk van Rainkiss is de regenponcho met een kunstwerk van Herman Brood erop. De poncho is net zo groots als de meester zelf. Een enorm textielen canvas waar je een stevige fashionstatement mee maakt, dat toch opgevouwen in z’n eigen borstzakje past. Voor 79 euro heb je deze Brood in huis, en krijg je er een bijpassend mondkapje bij. 

Andere edities zijn de Japanse kersenbloesem van Van Gogh, een pink panther tijgerprint, zwartgrijze polkadots en een camo uitvoering die 69 euro kost. 

“Onze regenponcho's zijn tot in de puntjes uitgesneden met getapete naden en een waterdichte zuil van 10.000 mm.” Daarmee onderscheidt Rainkiss zich van de uiterst populaire Rains-regenjassen die op de naden helaas minder waterdicht blijken.  

Gemaakt van PET-flessen

Gerecycled polyester in de vorm van gebruikte PET-flessen vormt de grondstof van de Rainkiss-regenponcho. De afgeschreven flessen worden afgeschilferd, verwarmd en gekrompen en vervolgens opgewikkeld in spoelen om draad en textiel van te maken. Dit proces neemt 40% minder energie in beslag dan nieuw polyester, maar er is vooral geen nieuwe aardolie voor nodig.

De stof kan steeds weer gerecycled worden zonder dat de kwaliteit terugloopt. Dat betekent dat een gesloten kringloopsysteem mogelijk is. Rainkiss: “Het meest verbazingwekkende is dat de niet-afbreekbaarheid hier eigenlijk een goede zaak is.” 

Blijft de vraag of de Herman Brood-poncho tegen vogelpoep kan. Brood werd in zijn laatste levensjaren vergezeld door papegaai Cor. Die huisde op z’n schouder en dus had Herman steeds een ondergekakte jas.

Miniatuurvoorbeeld
Maium original is regenjas en poncho in één

Deze duurzame regenjas is ook een poncho voor op de fiets

Miniatuurvoorbeeld
Raindress is mode voor in de regen

Eerste designerjurk voor in de regen nu te koop

Miniatuurvoorbeeld
Boncho van VanMoof

Eerste indruk: Boncho-regenponcho voor fietsers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore