Uber

Uber wil mondkapjes verplichten voor passagiers en chauffeurs

04 mei 2020 19:17 Aangepast: 04 mei 2020 19:50
Beeld © ANP

Uber wil met een app gaan controleren of chauffeurs een mondkapje dragen, meldt CNN. Het bedrijf zou van plan zijn bestuurders in bepaalde landen, waaronder de Verenigde Staten, te verplichten hun gezicht te bedekken.

Het bedrijf ontwikkelt technologie die moet detecteren of medewerkers een mondkapje dragen voordat ze klanten oppikken. Uber heeft al drie jaar een functie waarbij chauffeurs met een selfie moeten bewijzen dat ook echt de persoon zijn op wiens naam de app geregistreerd staat. Daarvoor wordt gezichtsherkenning gebruikt.

Het nieuwe beleid zou niet alleen gelden voor de auto-app, maar ook voor de maaltijdbezorgers van Uber Eats. Uber zegt mondkapjes uit te delen aan zijn medewerkers, maar daarbij voorrang te geven aan chauffeurs in steden als New York waar het dragen door de overheid verplicht is. Ook mensen die geen kapje van het bedrijf krijgen, moeten voldoen aan de nieuwe draageisen.

Opstarten na lockdown

In veel landen moesten diensten als Uber stoppen tijdens de lockdown voor het coronavirus. Nu zoekt het bedrijf manieren om toch weer te kunnen opstarten. In India worden taxidiensten deze week weer opgestart in gebieden die minder zwaar getroffen zijn door het virus.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Miniatuurvoorbeeld
Prijsvraag

Maak kans op deze unieke elektrische brommer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore