Ga naar de inhoud
Tech

Bizarre Twitter-tirade Elon Musk stuurt aandelenkoers naar beneden

Tesla-topman Elon Musk. Beeld © Zuma Press

Tesla-topman Elon Musk heeft weer eens de markten in beroering gebracht door nogal bijzondere berichten te twitteren. "Aandelenprijs Tesla te hoog naar mijn mening", aldus Musk. Inmiddels is dat bericht wellicht achterhaald.

Want beleggers reageerden direct door Tesla in de uitverkoop te doen. Even daalde het aandeel met 13 procent, inmiddels staat er nog een min van zo'n 10 procent op de borden.

Waarom Musk vind dat Tesla overgewaardeerd is op de beurs, zei de excentrieke topman er niet bij.

Reeks aan tweets

De tweet staat ook bepaald niet op zichzelf, maar is onderdeel van een hele reeks aan opmerkelijke berichten. Musk verklaarde onder andere dat hij al zijn fysieke bezittingen gaat verkopen en verder zal leven zonder huis.

"Geef mensen hun VRIJHEID terug", voegde hij er ook aan toe. Vermoedelijk als verwijzing naar de lockdownmaatregelen in veel Amerikaanse staten, waar Musk fervent tegenstander van is. Daarna volgden nog wat tweets met zinnen uit het Ameirkaanse volkslied.

Niet de eerste keer

De tweets van Musk zijn nog opmerkelijker aangezien dit soort uitspattingen hem in het verleden al duur zijn komen te staan. In 2018 twitterde Musk dat hij overwoog om Tesla van de beurs te halen en dat hij daarvoor de middelen al zeker had gesteld.

Daardoor schoot de koers juist omhoog, maar er bleek niet veel van waar te zijn. Uiteindelijk kreeg Musk daarvoor een boete en moest zijn voorzitterschap van Tesla, een functie die hij naast zijn ceo-schap vervulde, neerleggen.

Later bereikten Musk en de Amerikaanse beurswaakhond SEC nog een akkoord over het Twittergedrag van de topman. Daarin werd afgesproken dat Musk geen koersgevoelige informatie de wereld in mocht sturen via het microblog. Het lijkt er sterk op dat Musk zich in ieder geval aan die afspraak niet heeft gehouden.