Ga naar de inhoud
XS4Alternatief

Freedom Internet sluit eerste klanten vanaf vrijdag aan

Vorig jaar werd bij het hoofdkantoor van KPN gedemonstreerd voor behoud van XS4All. Beeld © ANP

De nieuwe internetprovider Freedom Internet sluit op vrijdag 1 mei zijn eerste klanten aan. Het gaat om een test met 128 klanten.

In eerste instantie wordt alleen de internetverbinding van Freedom Internet getest, zonder tv en telefonie. Geïnteresseerden die zich eerder al als Founding Member hadden opgegeven, kunnen zich vrijdag vanaf 13:00 inschrijven bij Freedom Internet. De inschrijving stopt als er 128 deelnemers zijn.

Het gaat om een eerste proef, en daarom vraagt de provider om klanten met technische ervaring. Ook moeten klanten een eigen internetmodem hebben, of een FRITZ!Box-modem uit het doe-het-zelf pakket kunnen aansluiten. Als de eerste test is afgerond, start een tweede proef voor 256 klanten, waarbij zowel internet als tv worden getest.

Spirituele opvolger XS4ALL

Later wordt het aantal klanten steeds verdubbeld, naar 512, daarna naar 1024, enzovoorts. De verbinding van Freedom Internet wordt grotendeels aangeboden via het netwerk van KPN, prijzen variëren van 47 tot 84 euro per maand, afhankelijk van de gekozen snelheid.

Freedom Internet is spirituele opvolger van de provider XS4ALL. Die provider was al eigendom van KPN, maar is sinds 1 maart volledig in het moederbedrijf geïntegreerd. Sommige (voormalig) medewerkers en klanten van de oorspronkelijk vrijgevochten provider besloten vanuit de actiegroep XS4ALLmoetblijven zelf een alternatief op te richten.

Eén
Lees ook:
Eén app voor al je slimme apparaten, werkt dat?

Geen tech-video missen? Volg Bright op YouTube

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl