Mario Tennis Aces

Tennispro's gaan strijd aan in Super Mario-tennistoernooi

30 april 2020 15:01

Facebook houdt dit weekend een toernooi rond de game Mario Tennis Aces. Tal van beroemdheden, onder wie proftennissers, doen mee.

Facebook Gaming houdt dit weekend een live toernooi in Mario Tennis Ace, de tennisgame met Mario, Luigi, Toad en Peach die in 2018 voor de Nintendo Switch verscheen. Bekende tennissers vormen teams met andere beroemdheden. Zo speelt tennisster Serena Williams samen met model Gigi Hadid, tennisster Madison Keys met zanger Seal en tennisser Kei Nishikori samen met dj Steve Aoki.

In totaal zijn er acht duo's die strijden om een prijzenpot van 1 miljoen euro die wordt gedoneerd aan een goed doel naar keuze. Het commentaar van de wedstrijd wordt verzorgd door legendarische tennisser John McEnroe en de beroemde YouTuber iJustine.

Het toernooi start zondag 3 mei om 22:00 Nederlandse tijd op het Facebook Gaming-kanaal.

Opmars esports

Facebook richt zich meer op games sinds de coronapandemie is uitgebroken, en gaat die strijd aan met bestaande diensten als Twitch, Mixer en YouTube Gaming. Zo bracht Facebook vorige week een eigen gaming-app uit.

Het kijken naar e-sports groeit in populariteit, omdat vrijwel alle fysieke sportwedstrijden tot nader order zijn afgelast. Onder meer Formule 1-coureurs en profvoetballers doen ook mee aan de professionele gametoernooien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eén app voor al je slimme apparaten, werkt dat?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore