Flinke stijging

Facebook-diensten samen goed voor 3 miljard gebruikers

30 april 2020 12:44 Aangepast: 30 april 2020 12:42

Facebook, Instagram en WhatsApp worden nu maandelijks door 2,99 miljard mensen minstens één keer gebruikt.

Dat meldt Facebook bij de bekendmaking van zijn nieuwste kwartaalcijfers. Het gaat om een optelsom van het aantal gebruikers dat maandelijks minstens één keer inlogt op Facebook, Messenger, Instagram of WhatsApp. Dat aantal steeg met 300 miljoen in een jaar, 11 procent.

Het aantal gebruikers dat dagelijks een Facebook-dienst gebruikt, ligt nu op 2,36 miljard, een toename van 12 procent ten opzichte van vorig jaar. Van alle diensten die Facebook bezit, is het sociale netwerk zelf nog steeds het populairst. Maandelijks loggen er 2,6 miljard mensen minstens één keer in bij Facebook, 10 procent meer dan vorig jaar. Dagelijks gaat het om 1,73 miljard actieve gebruikers.

Over Instagram en WhatsApp heeft Facebook geen aparte gebruikerscijfers gedeeld. In februari van dit jaar passeerde WhatsApp de grens van 2 miljard actieve gebruikers.

Inkomsten uit reclame stabiliseren

Facebook merkte in het eerste kwartaal van dit jaar nog weinig van de coronacrisis, die een grote impact heeft op de advertentiemarkt waar Facebook vrijwel volledig van afhankelijk is. De omzet lag met 17,75 miljard dollar 17 procent dan vorig jaar en ook de winst lag met 4,9 miljard dollar veel hoger dan de 2,43 miljard dollar winst een jaar geleden.

In maart zag Facebook een flinke afname in advertentie-inkomsten, in april stabiliseren die cijfers volgens het bedrijf weer.

Google, ook afhankelijk van advertentiegeld, liet bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers een vergelijkbaar positief geluid horen.

Volg Bright op Facebook voor meer tech-nieuws.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eén app voor al je slimme apparaten, werkt dat?

Meer tech-video's? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore