Ga naar de inhoud
Videobellen

Microsoft Teams heeft nu ruim 75 miljoen dagelijkse gebruikers

Beeld © Getty

Microsofts Teams, de dienst voor zakelijk chatten en videobellen, groeit door de coronacrisis als kool. In zes weken tijd nam het aantal gebruikers met 70 procent toe.

Volgens Microsoft-ceo Satya Nadella is het gebruik van Teams de mijlpaal van 75 miljoen dagelijkse gebruikers gepasseerd. Dat zei de topman tijdens de bekendmaking van de nieuwste kwartaalcijfers van Microsoft, dat sowieso profiteert van de groei in thuiswerken.

Halverwege maart lag het aantal dagelijkse gebruikers van Microsoft Teams nog op 44 miljoen. Het grootste aantal gebruikers op één dag lag eerder deze maand op 200 miljoen.

Concurrenten zien ook sterke groei. Videobeldienst Meet van Google heeft nu dagelijks ruim 100 miljoen gebruikers, dertig keer meer dan in januari. Het populaire Zoom claimt zelfs 300 miljoen dagelijkse deelnemers aan videovergaderingen, al lijken daarbij mensen die aan meerdere gesprekken deelnemen ook meermaals te worden geteld.

Google maakte woensdag bekend dat Meet gratis voor alle privé-gebruikers wordt. Tot nu toe was de dienst tijdelijk gratis voor scholen en bedrijven. De beschikbaarheid wordt vanaf volgende week uitgerold.

Videobellen
Lees ook:
Videobellen WhatsApp nu met acht mensen tegelijk mogelijk

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl