Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Face ID

iOS gaat gezichtsherkenning bij mondkapjes overslaan

30 april 2020 10:16 Aangepast: 30 april 2020 11:36
Beeld © Getty

De nieuwste bètaversie van iOS 13.5 slaat de Face ID-gezichtsherkenning sneller over als de gebruiker een mondkapje draagt.

De nieuwe functie zit in de iOS-bèta waarin ook het Apple-Google-coronaplatform wordt getest, meldt 9to5Mac. Momenteel zoekt een iPhone met de Face ID-gezichtsscanner bij het openen van de telefoon naar een gezicht. De scanner doet doorgaans een aantal pogingen, als die mislukken wordt om de pincode of het wachtwoord van de gebruiker gevraagd.

In iOS 13.5 wordt meteen om de pincode gevraagd als het complete gezicht van de gebruiker niet te zien is. Face ID biedt alleen toegang als de ogen, neus en mond van de gebruiker gedetecteerd worden. Face ID zit op de iPhone X, XR, XS en 11-serie, en scant het gezicht van de gebruiker met infrarood en een dieptesensor.

Overslaan kan al

Face ID kan nu ook al sneller worden overgeslagen, door op de tekst 'Face ID' te drukken die tijdens het scannen op het scherm van de iPhone staat. In veel landen worden mondkapjes vanwege het coronavirus verplicht in het openbaar.

In Nederland hoeven burgers voorlopig nog geen mondkapjes te dragen; de overheid ziet weinig toegevoegde waarde en vreest dat burgers de kapjes verkeerd gebruiken. Door het tekort aan mondkapjes in de zorg noemt minister Hugo de Jonge het zelfs "onwenselijk" als mensen zelf mondkapjes gaan dragen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Eén app voor al je slimme apparaten, werkt dat?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore