Sms mag ook

NS laat reizigers WhatsAppen bij onveilig gevoel of overlast

29 april 2020 17:15 Aangepast: 29 april 2020 17:21
(Archieffoto) Beeld © ANP

De NS laat reizigers WhatsAppen of een sms-bericht sturen als zij in de trein een onveilig gevoel of overlast hebben.

De nieuwe methode wordt volgens de NS onder andere ingevoerd omdat persoonlijk contact met bijvoorbeeld de hoofdconducteur minder vanzelfsprekend is door door het coronavirus. Treinen van de NS rijden wel, maar de controle vindt meer plaats op stations.

Reizigers die melding willen doen van een onveilige of onprettige situatie, kunnen voortaan een bericht sturen naar het nummer 0613181318. De berichten komen direct terecht in de NS-meldkamer, waar per situatie anders gehandeld zal worden. Soms is het volgens de NS al voldoende als een reiziger zich gehoord voelt of helpt een extra omroep van de hoofdconducteur. Maar ook de inzet van veiligheidsmedewerkers is mogelijk, in spoedeisende gevallen blijft de oproep om 112 te bellen.

Het sturen van een bericht hangt niet alleen samen met het coronavirus. Bijna een jaar geleden werd in Zuidoost-Nederland al een proef gestart met de WhatsApp- en sms-dienst, op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Die proef beviel goed, daarom wordt de mogelijkheid nu landelijk uitgerold.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Plannen voor reserverings-app ov: 'Wie neem je mee?'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Eén app voor al je slimme apparaten, werkt dat?

Meer tech-tips? Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore