Chromecast 2

'Nieuwe Chromecast met afstandsbediening binnenkort te koop'

29 april 2020 12:54 Aangepast: 29 april 2020 22:17

Google zou op het punt staan om een nieuwe Chromecast te onthullen, die ook met een afstandsbediening geleverd zal worden.

Dat blijkt uit documenten ingediend bij de Taiwanese communicatiecommissie (NCC), waar techbedrijven hun apparatuur met draadloze technologie ter goedkeuring moeten laten zien.

Bedrijven wachten vaak tot het laatste moment om een nieuw product bij de NCC in te dienen, om te voorkomen dat informatie te vroeg naar buiten lekt. Er is daarom een redelijke kans dat de nieuwe Chromecast binnen enkele weken onthuld zal worden. 

Vermoedelijk stond de gadget gepland voor ontwikkelaarsconferentie Google IO, die midden mei moest plaatsvinden. Dat gaat door het coronavirus niet door, maar er worden wel digitale presentaties georganiseerd.

Bedienen zonder smartphone

De toevoeging van een afstandsbediening maakt van de Chromecast een totaal ander apparaat. Huidige modellen hebben geen bedienbare televisie-interface, maar kunnen vanuit smartphone-apps video's ontvangen. De afstandsbediening wordt vermoedelijk gebruikt om een compleet nieuw tv-besturingssysteem voor de gadget te bedienen.

Gebruikers zouden daardoor geen smartphone meer nodig hebben om videodiensten naar de tv te streamen. Daarmee gaat de Chromecast nauwer concurreren met bijvoorbeeld de Fire TV en Apple TV, die allebei ook eigen tv-interfaces hebben. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Eén app voor al je slimme apparaten, werkt dat?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van