Ga naar de inhoud
iPhone SE

Grote Android-sites zijn lyrisch over de iPhone SE

Beeld © Apple

Twee bekende Android-websites zijn lyrisch over de concurrent: beide sites prijzen de nieuwe iPhone SE aan.

De eerste positieve geluiden over de iPhone SE kwamen van Android Central, een Engelstalige website die zich normaal gesproken specialiseert in smartphones met Googles besturingssysteem. Maandelijks haalt de site ruim dertig miljoen clicks binnen. Op Twitter zijn ze ook groot, met inmiddels meer dan een miljoen volgers.

Hoewel bezoekers van Android Central zich vooral in het Android-kamp bevinden, benadrukte de site dat deze goedkope iPhone "een krachtigere processor heeft dan in de duurste Android-toestellen". In de iPhone SE zit dezelfde chip die je vindt in bijvoorbeeld de iPhone 11.

"Het is bizar dat Apple zo'n dure nieuwe chip in zijn budgettoestel verwerkt, maar toch doen ze het. De gigant hoeft hierdoor slechts één chip te ontwerpen, fabriceren, ondersteunen, bewaren en leveren." De Android-site denkt dat de prijs hierdoor relatief laag gehouden kan worden, ondanks de forse prestaties.

'Krachtiger dan dure Androids'

Ook het populaire Android Police, waar maandelijks 4 miljoen unieke bezoekers zo'n 12 miljoen pageviews genereren, is positief over de iPhone SE. De site heeft de nieuwe iPhone bij uitzondering gerecenseerd onder de titel "ik wou dat Android-telefoons van 400 euro zo goed waren". 

"De iPhone SE verslaat op bijna ieder vlak de huidige Pixel 3a, wat onze favoriete mid-range-telefoon van dit moment is", leest de review. "Hij heeft een IP-rating die je niet bij de Pixel 3a vindt, kan draadloos opladen en heeft geweldige haptische feedback. Het scherm kleurt mee via True Tone. De Pixel 3a heeft misschien een betere camera, maar dat is slechts één voordeel ten opzichte van de iPhone."

"Ik baal er van dat er geen Android-telefoon van 400 dollar is die zo goed in elkaar zit als de iPhone SE, maar Apple kan op dit vlak beter concurreren dan Android-fabrikanten."

Pixel 4a op komst

Daarbij moet overigens wel gezegd worden: Google staat op het punt de Pixel 4a te onthullen, wat het bedrijf een nieuwe kans geeft om de iPhone SE te verslaan. De Pixel 3a in bovenstaande vergelijking is een jaar oud, terwijl de iPhone SE pas net is verschenen.

Android Police was eerder deze maand ook al eens positief over Apple, toen de site bezoekers aanraadde om een iPad te kopen. "Er zijn prima Android-tablets op de markt, zoals de Kindle Fires van Amazon die voor weinig over de toonbank gaan. Maar als je de beste tablet wil, dan moet je een iPad kopen". 

Volg Bright op YouTube om onze review van de iPhone SE niet te missen.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl