Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Tesla's herkennen stoplichten en stopborden na update

Beeld © ANP

Een nieuwe update voor Tesla's zorgt ervoor de auto's stoplichten en stopborden kunnen herkennen.

De functie is bedoeld voor de AutoPilot, waarmee de auto's deels autonoom kunnen rijden. Door stopsignalen te herkennen kunnen voertuigen dan ook op de juiste momenten tot stilstand worden gebracht.

De stopdetectie was al even beschikbaar voor een kleine groep Tesla-bezitters, maar nu rolt de functie uit voor meer eigenaren. Niet iedereen kan er echter zomaar gebruik van maken: je moet het Hardware 3-pakket hebben aangeschaft en een auto met een volledige Autopilot hebben.

Optioneel

De functie is bovendien optioneel: je moet hem na installatie activeren, waarbij ook duidelijk word vermeld dat deze zich nog in een testfase bevindt. Ook is hij nog vrij conservatief afgesteld, waardoor de auto in eerste instantie langzamer zal rijden bij een stopsignaal.

De Autopilot gaat ook nog niet automatisch rijden zodra het licht op groen springt.

Hoewel de functie steeds breder beschikbaar komt, is het nog de vraag hoeveel je er op de Nederlandse weg gebruik van moet maken. Zelfrijdfuncties zijn hier nog niet in de wet vastgelegd, wat er meermaals toe heeft geleid dat Tesla-bestuurders boetes kregen als ze de Autopilot gebruikten.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's