Elektrische fietsen

Deze lichte en slimme e-bike heeft 200 km actieradius

30 april 2020 19:58 Aangepast: 30 april 2020 21:11

De Ierse fabrikant Modmo komt met de lichte e-bike genaamd Saigon. De elektrische fiets heeft gps-navigatie ingebouwd in het stuur, een kliksysteem voor accessoires en een actieradius van 200 kilometer.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Maak kans op deze unieke elektrische brommer

De nieuwe elektrische fiets Modmo Saigon hoort thuis in het rijtje minimalistische e-bikes met bijvoorbeeld ook merken als VanMoof, Cowboy, Watt en Ampler. De Saigon voegt daar nog een vleugje vernuft aan toe dat we onlangs ook zagen bij de Nederlandse Muto e-bike: een modulair kliksysteem voor accessoires, zoals een verwijderbare bagagedrager, kinderzitjes en draagrekjes.  

De e-bike heeft een 350 Watt voorwielmotor. Voor de EU is die motor begrensd op 250 Watt, maar via de app is het hogere vermogen aan te zetten en kan je een topsnelheid van 40 kilometer per uur halen. Daarmee is het dus een speed pedelec, waarvoor behalve een verzekeringsplicht ook een helmplicht geldt.

Verwijderbare accu

De Saigon heeft een verwijderbare accu die onzichtbaar in een framebuis is weggewerkt. Bij de concurrentie kan je zo'n accu vaak wel verwijderen voor vervanging, maar niet om hem snel mee naar binnen te nemen om hem op te laden. De Saigon biedt ook een extern laadpunt op het kliksysteem om hem zonder de accu te verwijderen op te laden.

Modmo claimt een actieradius van 200 kilometer dankzij de forse 666Wh-accu. De Saigon is uitgerust met hydraulische schijfremmen, een Gates CDX-tandriemaandrijving en een achterlicht geïntegreerd in de zadelbuis.

GPS-navigatie en diefstaltracking

De Saigon heeft een slim stuur met een 3 inch scherm ingebouwd. Het systeem werkt met een voor fietsen geoptimaliseerde Android-versie genaamd ModOS, met een aantal apps waaronder navigatie. Met de ingebouwde GPS en mobiele verbinding kan je de fiets volgen als hij wordt gestolen. Via bluetooth kan je tevens je smartphone verbinden met de Saigon. 

De Saigon kost momenteel als pre-order 1999 euro. De winkelprijs wordt uiteindelijk 2799 euro.

De e-bike heeft een voorwielmotor, zodat optioneel gekozen kan worden voor een Shimano Nexus 8 versnellingen-achternaaf. Wat dat extra kost, is nog niet bekend.

Dat geldt ook voor de prijs of beschikbaarheid van de accessoires die je voor en achter aan het frame kan klikken.

Bright gaat de nieuwe Saigon e-bike testen. Volg ons YouTube-kanaal.

Meer weten over de verschillen e-bikes? Kijk onze uitlegvideo:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van