Fast Pair

Android geeft draadloze oordoppen nieuwe functies

28 april 2020 13:24
Beeld © Google

De snelkoppelfunctie voor draadloze oordoppen op Android krijgt meerdere nieuwe functies, zoals het makkelijk bekijken van het batterijniveau.

Android-functie Fast Pair is al sinds oktober 2017 beschikbaar, en laat geschikte oordoppen en koptelefoons sneller koppelen met Android-toestellen. Draadloze oordoppen hoeven alleen maar naast een toestel gehouden te worden om te koppelen, het doorzoeken van het bluetooth-menu is dan niet meer nodig.

Fast Pair is vergelijkbaar met de werking van de AirPods van Apple. Nu krijgt Fast Pair nog een aantal functies die AirPods-gebruikers op iPhone al langer hadden. Wie het doosje van zijn draadloze oordoppen naast zijn Android-telefoon opent, krijgt voortaan het batterijniveau te zien. De niveaus van beide dopjes en eventueel ook het doosje worden getoond, afhankelijk van de ondersteuning.

Ook krijgen gebruikers een melding als hun oordopjes of koptelefoons bijna leeg zijn. 

Terugvinden

Het wordt ook makkelijker om kwijtgeraakte oordopjes terug te vinden. Als ze binnen bereik zijn, kunnen gebruikers een hard geluid uit de dopjes of koptelefoon laten komen. Bij oordoppen kan dat per dopje individueel.

Later dit jaar komt de laatst bekende locatie van draadloze oordoppen op de kaart van de Vind mijn apparaat-app, als gebruikers dat instellen. Als laatste krijgen draadloze oordoppen en koptelefoons nu ook de naam van de gebruiker.

Android 10

De functies zitten in de nieuwste update van Android 10, en worden in eerste instantie ondersteund door de Harman Kardon FLY-oordoppen die binnenkort verschijnen, en de Google Pixel Buds die in Nederland niet officieel op de markt komen. Later volgen oordoppen van onder meer JBL, LG en Jaybird.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Bekijk de koopgids Bright Stuff voor de beste draadloze oordoppen, ook met noise cancellation.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van