Wachtwoorden

Nintendo schakelt accountsysteem uit na 'hackgolf'

24 april 2020 14:13 Aangepast: 24 april 2020 14:16
Beeld © Getty

Nintendo heeft het inloggen met een Nintendo Network ID (NNID) uitgeschakeld. Dat gebeurt nadat er volgens Nintendo mogelijk 160.000 van deze accounts zijn gehackt.

Dat meldt Nintendo vrijdag. Gebruikers kunnen nog wel inloggen op hun Nintendo-account met hun e-mailadres of via hun accounts bij Google, Apple en Facebook. Nintendo Network ID (NNID) is het accountsysteem dat het Japanse bedrijf voor zijn oudere spelcomputers Wii U en 3DS gebruikte.

Hackers hebben volgens Nintendo mogelijk toegang gehad tot e-mailadressen, geboortedata en locaties uit 160 duizend NNID's. Als de hacker ook toegang had tot het Nintendo-account, zijn mogelijk de naam en het geslacht van de gebruiker gelekt.

Reset wachtwoorden

Nintendo vraagt gebruikers om wachtwoorden niet te hergebruiken. Het bedrijf gaat de wachtwoorden van de mogelijk gehackte NNID- en Nintendo-accounts resetten.  

Nintendo riep gebruikers eerder deze week al op om tweestapsverificatie in te schakelen in hun accountinstellingen. Dan moet er bij het inloggen op een nieuw apparaat naast een wachtwoord ook een unieke code ingevoerd worden, die op de smartphone van de gebruiker gegenereerd wordt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nintendo: gebruikers moeten extra beveiliging instellen

Nintendo kampt momenteel met tekorten van zijn spelcomputer Nintendo Switch. Het bedrijf zegt daarom de productie dit jaar met 10 procent te willen verhogen.

Geen tech-video missen? Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van