iOS-lek

Apple: geen direct gevaar door lek in Mail-app iOS

24 april 2020 13:55 Aangepast: 24 april 2020 13:56

Een beveiligingslek in het e-mailprogramma in iOS vormt volgens Apple 'geen direct gevaar' voor gebruikers van iPhones en iPads.

Apple reageert op een onderzoek van beveiligingsbedrijf ZecOps dat woensdag melding maakte van een beveiligingslek waarmee toegang tot het standaard emailprogramma in iOS is te krijgen. Volgens ZecOps hebben hackers dit lek misbruikt voor gerichte aanvallen. 

"De problemen vormen geen direct gevaar voor onze gebruikers. Er zijn drie problemen in de Mail-app ontdekt, maar opzichzelfstaand zijn deze onvoldoende om de beveiliging van iPhones en iPads te omzeilen", aldus een woordvoerder van Apple tegen Bright.nl. "We hebben geen bewijzen gevonden dat deze lekken tegen onze klanten zijn gebruikt." 

Update volgt 'binnenkort'

Apple belooft 'binnenkort' met een update voor iOS te komen waarin de beveiligingsproblemen worden opgelost. Het is nog niet bekend wanneer die update verschijnt. 

Lege mail

Volgens de onderzoekers van ZecOps werkt de aanval via de Mail-app als volgt. Slachtoffers krijgen een ogenschijnlijke lege email binnen. De Mail-app zou daarna vastlopen en opnieuw opstarten.

Tijdens het vastlopen van de app, zouden hackers toegang hebben tot data op de iPhone of iPad, waaronder foto’s en contactgegevens of andere documenten waar Mail toegang tot heeft.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

iOS 14 gelekt: nieuw in iPhone, iPad en Apple Watch

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore