Tech

The Next Web organiseert online congres over aanpak coronacrisis

24 april 2020 14:00 Aangepast: 24 april 2020 14:39
The Next Web strikte onder meer IMF-directeur Kristalina Georgieva als spreker. Beeld © ANP

De organisatie achter het bekendste techcongres van Nederland moest zijn eigen evenement uitstellen. Met een gratis webconferentie wil The Next Web nu helpen constructief beleid te bedenken om de wereldwijde coronacrisis aan te pakken.

Organisatoren van congressen en conferenties zitten wereldwijd met hun handen in het haar, nu hen door anti-coronamaatregelen het werk in feite mogelijk is gemaakt. Ook techcongres The Next Web (TNW) is uitgesteld naar begin oktober. Aanvankelijk zou het in juni plaatsvinden.

Dat duurt TNW klaarblijkelijk toch iets te lang. Juist nu is er veel te bespreken, vindt de organisatie, want de coronacrisis heeft niet alleen gevolgen voor de volksgezondheid en de economie, maar ook op zaken als technologische ontwikkelingen en privacy.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

The Next Web verkoopt meerderheidsbelang aan Financial Times

Voorwaarden voor herstel

Het bedrijf besloot daarom samen met de Financial Times, dat de eigenaar is van TNW, online een conferentie te organiseren. Daar moet worden onderzocht ‘hoe we gezamenlijk kunnen helpen constructief beleid vorm te geven en om deel uit te maken van de beslissingen die de richting voor de komende jaren zullen bepalen', aldus de organisatie.

Het evenement vindt plaats van 12 tot 14 mei en is gratis online bij te wonen. De organisatie hoopt daarmee zo veel mogelijk mensen over de hele wereld te laten aansluiten bij de gesprekken 'om zowel de impact van de coronaviruspandemie te bespreken, als de voorwaarden voor herstel'.

De gespreksgenoten zijn niet de minsten. Onder andere directeur Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds, oud-president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank en voormalig Unilever-topman Paul Polman staan op de lijst met sprekers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van