Hackers

WHO steeds vaker slachtoffer van cyberaanvallen

24 april 2020 12:27 Aangepast: 24 april 2020 12:33

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt steeds vaker het slachtoffer van cyberaanvallen te zijn. Sinds het begin van de coronapandemie is het aantal pogingen om de WHO online aan te vallen flink gestegen.

Deze week werden nog 450 mailadressen en wachtwoorden van WHO-medewerkers gestolen en online gezet door hackers. Volgens het WHO waren het oude gegevens en konden de hackers het niet gebruiken om in de systemen te komen.

De aanval heeft ook een oud systeem onder vuur genomen, wat nu niet meer te gebruiken is, zegt de WHO. Daar werkten nog wel mensen mee. Alle gegevens binnen dat systeem worden nu overgezet naar andere locaties.

Beveiliging opvoeren

"De beveiliging van gezondheidsinformatie van landen en de privacy van mensen die contact met ons hebben is altijd belangrijk voor ons", aldus de WHO. De organisatie is bezig om de digitale beveiliging te verbeteren.

Oplichters sturen ook regelmatig nepmails over het coronavirus die afkomstig van de WHO lijken te zijn. Wie op een link in die mails klikt, belandt op een nagemaakte site van de WHO waar allerlei gegevens moeten worden ingevuld. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Oplichters sturen mails over coronavirus 'namens WHO'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Iraanse staatshackers achter cyberaanval op WHO'

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van